Leave Your Message
Wireline Logging - Perforering

Bedriftsnyheter

Wireline Logging - Perforering

2024-07-23

Foringsrør perforering

Det bør holdes et møte før rigging for perforering, med følgende ansatte til stede:

  • Loggingeniør/brønnstedgeolog
  • Well Service Supervisor, etter behov
  • Leder for Wireline Operations
  • Boreleder

Brønnstedsboreingeniør

  • Hovedformålet med møtet er å:
  • Avklare rapporterings- og kommunikasjonslinjene.
  • Diskuter operasjonen.

Diskuter eventuelle spesielle omstendigheter, for eksempel værforhold, hulltilstand, radiostillhet, timing, samtidige operasjoner, etc.

I tillegg bør det holdes en diskusjon før jobben med tømmer- og boremannskapene.

Før pistolen kjøres i hullet, foretas en dummy-kjøring for å kontrollere at slangen/huset er fri for hindringer. Dummyen skal ha samme OD. som perforeringspistolen som skal brukes. Loggkjøring som tidligere er utført uten noen hindringer, kan betraktes som en dummy-kjøring, som under slike omstendigheter kan utelukkes, underlagt diskusjon med Base.

Hvis det forventes å slippe trykk under perforering, eller hvis en permeabel sone er perforert, skal en wireline BOP, smøreapparat og pakkboks rigges opp på et wireline stigerør nippelet opp på toppen av BOP. Med kabelhodet i smøreapparatet, trykktest utstyret til nødvendig trykk.

Pass på at det ikke er strøspenninger i kabelhodet, eller spenningspotensial mellom rigg og foringsrør, og også at ledningsenheten er skikkelig jordet.

Mål lengden på hver pistol og avstanden mellom første skudd og CCL/GR, når den er montert.

Under all håndtering av våpen må ikke-nødvendig personell utelukkes fra arbeidsområdet.

Når våpen er bevæpnet skal alt personell holde seg utenfor skuddlinjen, inntil våpenet er trygt i brønnen.

Dybdekorrelasjon

Kjør casing collar locator (CCL) og gamma-ray (GR) logger over hele intervallet som skal perforeres. Registrer logg ved perforeringsdybde, og korreler med tidligere kjørte gammastrålelogger på referanseloggene. For å sikre at våpenet er på riktig dybde før skyting, skal dybdeberegningene kontrolleres uavhengig to ganger før loggingsingeniøren gis tillatelse til å avfyre ​​våpen.

Under detonasjonen, se etter indikasjoner på at pistolen har avfyrt.

Slamnivået i hullet bør observeres nøye for tap eller gevinster gjennom loggkjøringen, og spesielt før POH. Hullet skal holdes fullt til enhver tid.

Når perforeringsenheten er hentet, sørg for at pistolen er i toppen av smøreapparatet før du lukker ledningsventilen.

Når våpenet legges ut på catwalken skal det kontrolleres for uavfyrte ladninger.

Som den mest profesjonelle leverandøren av perforerings- og kompletteringsutstyr har Vigors tekniske ingeniørteam en profesjonell og unik forståelse av design og bruk av perforeringspistoler, og Vigors ingeniørteam forbedrer stadig våre egne perforeringspistoler for å sikre at våre produkter kan hjelpe våre kunder å fullføre tomtebyggingen i størst grad. Hvis du er interessert i Vigors perforeringspistolserieprodukter, ikke nøl med å kontakte oss for å få den mest profesjonelle tekniske støtten og produktene og tjenestene av beste kvalitet.

For mer informasjon kan du skrive til vår postkasseinfo@vigorpetroleum.com&marketing@vigordrilling.com

news_img (1).png