• head_banner

Hva er forskjellene mellom Packer og Bridge Plug?

Hva er forskjellene mellom Packer og Bridge Plug?

Her er noen flere detaljer om forskjellene mellom pakkere og broplugger:
Funksjon: Pakkere brukes primært til å lage en tetning eller isolere spesifikke soner i brønnhullet, og forhindre væskemigrering mellom forskjellige soner. De gir en pålitelig barriere som tåler trykkforskjeller. Broplugger, på den annen side, brukes hovedsakelig for å midlertidig eller permanent blokkere brønnhullet for testing, stimulering eller forlatelsesformål.
Tetningsmekanisme: Pakninger skaper en ringformet tetning ved å ekspandere mot foringsrøret eller formasjonsveggene ved hjelp av mekaniske eller oppblåsbare midler. Dette sikrer en tett forsegling mellom pakningen og det omkringliggende brønnhullet. Broplugger tetter imidlertid ikke ringrommet. De er avhengige av en kombinasjon av mekaniske komponenter og elastomere elementer for å hindre væskestrømmen og gi midlertidig isolasjon.
Utplasseringsmetoder: Pakkere kjøres vanligvis på rør, wireline eller kveilrør og settes på ønsket dybde i brønnhullet. Noen pakkere kan hentes ut etter bruk, mens andre forblir permanent på plass. Broplugger, på den annen side, kan utplasseres ved hjelp av wireline, kveilrør eller til og med borerør. Når de har oppfylt formålet, kan broplugger enkelt fjernes fra brønnhullet.
Bruksområder: Pakkere brukes ofte i ulike kompletteringsoperasjoner, for eksempel hydraulisk frakturering, surgjøring og brønntesting. De sørger for at væsker ledes til de ønskede sonene og forhindrer uønsket kommunikasjon mellom ulike formasjoner. Broplugger brukes ofte for midlertidig brønnhullisolasjon under brønntesting, vedlikehold av brønnhoder eller når en brønn forlates.
Design og konstruksjon: Pakkere og broplugger har forskjellige design basert på deres tiltenkte bruksområder. Pakkere er designet for å tåle høytrykksforskjeller og kan være laget av materialer som metall eller elastomerer. Broplugger er vanligvis konstruert med en kombinasjon av metall og elastomerer for å gi en pålitelig barriere uten behov for full ringformet forsegling.
Vigor er en ekspert på olje og gass nedihullsverktøy, vi kan gi deg den mest intime service og de beste kvalitetsproduktene, hvis du er interessert i Packer And Bridge Plug eller andre produkter, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

en


Innleggstid: Jan-13-2024