• head_banner

Polymerbaserte oppløselige Frac-plugger i detalj

Polymerbaserte oppløselige Frac-plugger i detalj

Polyglykolsyre (PGA) oppløselige frac-plugger

PGA er en biologisk nedbrytbar polymer som brytes ned raskt i nærvær av vann, noe som gjør den ideell for kortvarig isolasjon. Dens høye styrke tillater effektiv brønnboringstetting, og dens raske oppløsning eliminerer behovet for plugghenting. PGA-oppløselige frac-plugger finner applikasjoner i brønner med begrensede operasjonelle tidsrammer, noe som reduserer de totale kostnadene. PGAs begrensninger ligger imidlertid i dens følsomhet for temperatur, noe som kan påvirke ytelsen i høytemperaturmiljøer.

Poly(melke-ko-glykolsyre) (PLGA) oppløselige frac-plugger

PLGA er en kopolymer som tilbyr kontrollert nedbrytning og avstembare mekaniske egenskaper. PLGA oppløselige frac-plugger gir tilpassbar pluggytelse, noe som muliggjør skreddersydde oppløsningshastigheter og styrkekrav. Dens allsidighet muliggjør bruk i forskjellige borehullsforhold. Imidlertid er PLGAs nedbrytningshastighet langsommere enn PGA, noe som krever lengre isolasjonstider i sammenligning.

Polyvinylalkohol (PVA) oppløselige frac-plugger

PVA er en vannløselig polymer kjent for sin høye oppløselighet i vannbaserte væsker. PVA-oppløselige frac-plugger er spesielt egnet for lavtemperaturapplikasjoner, siden de oppløses raskt, og etterlater ingen rester. Deres kompatibilitet med vannbaserte væsker gjør dem til et utmerket valg for operasjoner der fjerning av rester er kritisk. Imidlertid kan PVA-oppløselige frac-plugger ha begrensninger i høytemperaturmiljøer på grunn av deres lavere termiske stabilitet.

savba


Innleggstid: Nov-09-2023